Warning: Packets out of order. Expected 3 received 2. Packet size=60 in /data/web/virtuals/321415/virtual/www/domains/brousky.cz/wp-includes/class-wpdb.php on line 2344
Warning: Packets out of order. Expected 3 received 2. Packet size=60 in /data/web/virtuals/321415/virtual/www/domains/brousky.cz/wp-includes/class-wpdb.php on line 2344
Vlhké broušení představuje specifický přístup v oblasti brousků a broušení, který využívá vodní nebo jiné kapalné médium k optimalizaci procesu broušení. Tento postup má několik klíčových výhod, které zahrnují snížení tření, chlazení brousicího nástroje a efektivnější odstranění odštěpků.
Vlhké broušení nachází uplatnění v různých odvětvích, jako je metalurgie, výroba nástrojů, nebo dokonce v dřevozpracujícím průmyslu. Při použití vhodného brousicího média lze dosáhnout vysokého povrchového finiše a zároveň prodloužit životnost brousicího nástroje.
Jedním z klíčových prvků vhkého broušení je možnost kontrolovat teplotu procesu, což je zásadní zejména při broušení citlivých materiálů. Voda nebo jiné chladicí látky zabraňují přehřívání a zlepšují stabilitu brousicího procesu.